Těstoviny Fusilli zapečené se zeleninou

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriky podélně rozkrojíme, odstraníme jádřince, opláchneme je studenou vodou a nakrájíme na tenké proužky. Sterilovaná rajčata nakrájíme na menší kousky. Bazalku opláchneme studenou vodou a najemno ji nasekáme. Sýr najemno nastrouháme.
  • 2
    Ve větším hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm doměkka osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme papriky, mícháme a opékáme je přibližně 5 minut, až také změknou. Do hrnce potom přimícháme nakrájená rajčata, kečup a větší část bazalky, podle chuti opepříme a osolíme, hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme přibližně 5 minut.
  • 3
    Do druhého hrnce s vroucí osolenou vodou dáme vařit těstoviny a uvaříme je al dente. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k zelenině.
  • 4
    Směs přendáme do zapékací mísy, posypeme ji nastrouhaným sýrem a dáme péct na 5 až 10 minut do předehřáté trouby. Zapékáme tak dlouho, až má sýr zlatavou barvu.
  • 5
    Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbývající bazalkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.