Těstoviny Fusilli zapečené se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyPaprika červená
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2hrstiBazalka
- 2lžíceKečup
- 400gramůTěstoviny Fusilli
- 120gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriky podélně rozkrojíme, odstraníme jádřince, opláchneme je studenou vodou a nakrájíme na tenké proužky. Sterilovaná rajčata nakrájíme na menší kousky. Bazalku opláchneme studenou vodou a najemno ji nasekáme. Sýr najemno nastrouháme.
- 2Ve větším hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm doměkka osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme papriky, mícháme a opékáme je přibližně 5 minut, až také změknou. Do hrnce potom přimícháme nakrájená rajčata, kečup a větší část bazalky, podle chuti opepříme a osolíme, hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme přibližně 5 minut.
- 3Do druhého hrnce s vroucí osolenou vodou dáme vařit těstoviny a uvaříme je al dente. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k zelenině.
- 4Směs přendáme do zapékací mísy, posypeme ji nastrouhaným sýrem a dáme péct na 5 až 10 minut do předehřáté trouby. Zapékáme tak dlouho, až má sýr zlatavou barvu.
- 5Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbývající bazalkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.