Těstoviny Nicoise
45 min.
Ingredience
- 350gramůFazolové lusky zelené
- 500gramůTěstoviny Farfalle
- 80mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstSýr Parmezán
- 250gramůRajčata Cherry
- 60gramůAnčovičky konzervované
- 1lžičkaSůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
26 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím zalijeme fazolky vroucí vodou, necháme 5min odstát, poté scedíme a proláchneme studenou vodou.
- 3Rozpálíme olej a krátce 2-3min na něm orestujeme fazolky a nakrájené ančovičky. Přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme cca 1min. Vmícháme rozpůlená cherry rajčátka.
- 4Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a prohřejeme.
- 5Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.