Těstoviny Pappardelle s kuřecím masem a rajčaty
30 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Pappardelle
- 1litrVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyŠalotka
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůRajčata
- 1,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaChilli koření mleté
- 2kusyKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
14 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme studenou vodou a nakrájíme je na poloviny.
- 2Šalotky a fazolky nakrájíme na menší kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
- 3Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, které opepříme a osolíme.
- 4V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- 5V pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání osmažíme česnek a šalotky. Pak přimícháme nakrájené fazolky s masem a vše ještě přibližně 5 minut za stálého míchání smažíme. Nakonec k směsi přidáme uvařené těstoviny a nakrájená rajčata, chilli koření, protlak a smetanu, vše znovu důkladně promícháme a necháme ještě chvíli prohřát.
- 6Těstoviny s masem a zeleninovou směsí rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.