Těstoviny Pappardelle s pórkem a kuřecím masem
30 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPórek
- 100gramůRajčata Cherry
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůTěstoviny Pappardelle
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Pórek očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, chilli papričku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní semínka, omyjeme ji studenou vodou a na jemno porájíme.
- 2Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny.
- 3Ve větší pánvi rozehřejeme olej, krátce v něm osmažíme prolisovaný česnek a nakrájený pórek. Do pánve přidáme nakrájená rajčátka, chilli papričku, protlak a smetanu, vše promícháme, necháme krátce vařit.
- 4Těstoviny, uvařené tak, že jsou měkké i zároveň pevné, scedíme a necháme krátce okapat. Potom je smícháme se směsí v pánvi, vše dochutíme pepřem, solí, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.