Těstoviny Penne v pálivé omáčce
25 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůTěstoviny penne
- 1hrstPetržel kudrnka
- 50gramůSýr Parmezán
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky rozřízneme, odstraníme z nich semínka, opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a dužninu prolisujeme přes síto. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno. Slaninu rozkrájíme na malé kousky.
- 2Ve velké hlubší pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu. Pak přidáme prolisovaný česnek a rajčata s chilli papričkami, opepříme, osolíme a necháme pod pokličkou přibližně 10 minut za občasného míchání dusit.
- 3V hrnci s mírně osolenou vařící vodou uvaříme doměkka těstoviny. Uvařené scedíme a promícháme společně s nakrájenou petrželkou s omáčkou v pánvi.
- 4Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.