Těstoviny plněné tuňákem
55 min.
Ingredience
- Náplň
- 200gramůTuňák v oleji
- 200gramůSýr Ricotta
- Ochucená smetana
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůSýr Parmezán
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- Příprava
- Těstoviny
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžíceOlej olivový
- 125gramůRajčata sušená sterilovaná
- 400gramůTěstoviny Rigatoni
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
37 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
175 mg
Postup přípravy
- 1Příprava: zapékací mísu vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C.
- 2Těstoviny: ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny tak, aby byly "al dente". Poté je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Studené těstoviny promícháme se lžící olivového oleje
- 3a naplníme cukrářským kornoutem sýrovou náplní s tuňákem, rozložíme po jedné vrstvě do zapékací mísy, polijeme ochucenou smetanouvložíme asi na 20 minut zapéct do předehřáté trouby. Takto připravené těstoviny servírujeme horké, rovnou z trouby, většinou jako hlavní chod.
- 4Náplň: konzervovaného tuňáka pokrájíme nadrobno a rozmícháme se sýrem Ricotta.
- 5Ochucená smetana: sýr Parmezán nastrouháme, rozmícháme ve smetaně, smetanu následně ochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.