Těstoviny plněné tuňákem

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
37 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
175 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava: zapékací mísu vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C.
  • 2
    Těstoviny: ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny tak, aby byly "al dente". Poté je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Studené těstoviny promícháme se lžící olivového oleje
  • 3
    a naplníme cukrářským kornoutem sýrovou náplní s tuňákem, rozložíme po jedné vrstvě do zapékací mísy, polijeme ochucenou smetanouvložíme asi na 20 minut zapéct do předehřáté trouby. Takto připravené těstoviny servírujeme horké, rovnou z trouby, většinou jako hlavní chod.
  • 4
    Náplň: konzervovaného tuňáka pokrájíme nadrobno a rozmícháme se sýrem Ricotta.
  • 5
    Ochucená smetana: sýr Parmezán nastrouháme, rozmícháme ve smetaně, smetanu následně ochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.