Těstoviny primavera
45 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 500gramůHrášek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibulka jarní
- 350gramůTěstoviny konzumní
- 75gramůSýr Parmezán
- 4lžíceZakysaná smetana
- 500gramůFazole bílé
- 2lžícePetržel - nať
- 225gramůŠpenát listový čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1029 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
20 g
Sacharidy
161 g
Vláknina
27 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme špenát.
- 2Pod pokličkou vaříme 5 minut, až špenát ztratí na objemu.
- 3Necháme vychladnout.
- 4Ve slané vodě vaříme hrášek a fazole, dokud nejsou hotové a poté slijeme.
- 5Špenát se zakysanou smetanou rozmixujeme, až vznikne kaše.
- 6Kaši vrátíme do hrnce a promícháme s hráškem a fazolemi.
- 7Přidáme petržel, jarní cibulku, osolíme, opepříme a dáme polovinu parmazánu.
- 8Udržujeme teplé.
- 9Ve slané vodě uvaříme těstoviny dle návodu.
- 10Slijeme a se špenátovou omáčkou promícháme a podáváme se zbylým parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.