Těstoviny rigatoni plněné krémem z tuňáka
50 min.
Ingredience
- 600gramůTěstoviny Rigatoni
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůTuňák v oleji
- 200gramůSýr Ricotta
- 1,25decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 200gramůSýr Parmezán
- 125gramůRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1065 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
39 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
6 g
Cukr
535 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce s osolenou vařící vodou a jednou lžící oleje dáme vařit těstoviny.
- 2Konzervovaného tuňáka necháme okapat a pak ho rozebereme na malé kousky. Sýr parmazán nastrouháme najemno. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno.
- 3Kousky tuňáka se sýrem ricotta v míse rozetřeme do hladkého krému.
- 4V druhé míse smícháme nastrouhaný parmezán a smetanu, směs dochutíme pepřem a solí.
- 5Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme je studenou vodou a naplníme krémem z tuňáka. Potom je naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy a rozetřeme na ně smetanovou sýrovou směs. Navrch rozložíme nakrájená rajčata a vše dáme na přibližně 20 minut zapékat do trouby, předehřáté na 200 stupňů.
- 6Plněné rigatoni podáváme horké přímo v zapékací míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.