Těstoviny rigatoni plněné krémem z tuňáka

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1065 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
39 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
6 g
Cukr
535 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s osolenou vařící vodou a jednou lžící oleje dáme vařit těstoviny.
  • 2
    Konzervovaného tuňáka necháme okapat a pak ho rozebereme na malé kousky. Sýr parmazán nastrouháme najemno. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno.
  • 3
    Kousky tuňáka se sýrem ricotta v míse rozetřeme do hladkého krému.
  • 4
    V druhé míse smícháme nastrouhaný parmezán a smetanu, směs dochutíme pepřem a solí.
  • 5
    Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme je studenou vodou a naplníme krémem z tuňáka. Potom je naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy a rozetřeme na ně smetanovou sýrovou směs. Navrch rozložíme nakrájená rajčata a vše dáme na přibližně 20 minut zapékat do trouby, předehřáté na 200 stupňů.
  • 6
    Plněné rigatoni podáváme horké přímo v zapékací míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.