Těstoviny s ančovičkami a listovým špenátem
40 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
30 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Listy špenátu zbavíme řapíků, opláchneme pod tekoucí vodou a v hrnci pod pokličkou necháme zavadnout. Hrncem občas zatřeseme, aby se listy nepřichytily dna. Poté necháme špenát na teple.
- 2Ve velkém hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme na teple.
- 3V hlubším rendlíku na čtyřech lžících oleje opražíme piniové oříšky, dokud nezezlátnou. Poté je dáme do misky stranou a v rendlíku lehce orestujeme utřený česnek, poté přidáme pokrájené ančovičky bez nálevu a špenát. Smažíme za stálého míchání zhruba tři minuty, na závěr vsypeme oříšky.
- 4Těstoviny promícháme na míse se lžící oleje a špenátovou směsí. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.