Těstoviny s ančovičkami a listovým špenátem

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
30 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listy špenátu zbavíme řapíků, opláchneme pod tekoucí vodou a v hrnci pod pokličkou necháme zavadnout. Hrncem občas zatřeseme, aby se listy nepřichytily dna. Poté necháme špenát na teple.
  • 2
    Ve velkém hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme na teple.
  • 3
    V hlubším rendlíku na čtyřech lžících oleje opražíme piniové oříšky, dokud nezezlátnou. Poté je dáme do misky stranou a v rendlíku lehce orestujeme utřený česnek, poté přidáme pokrájené ančovičky bez nálevu a špenát. Smažíme za stálého míchání zhruba tři minuty, na závěr vsypeme oříšky.
  • 4
    Těstoviny promícháme na míse se lžící oleje a špenátovou směsí. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.