Těstoviny s ančovičkami a špenátem

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
31 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuhé stonky špenátu odřízneme. Listy opláchneme pod tekoucí vodou a mokré listy vložíme do hluboké pánve. Pod pokličkou vaříme, dokud špenát nezavadne. Občas pánví zatřeseme. Necháme okapat, dáme stranou a udržujeme teplé.
  • 2
    Ve velké pánvi přivedeme lehce osolenou vodu k varu, přidáme fettuccine a lžíci oleje a 10 minut vaříme.
  • 3
    Rozehřejeme v pánvi 4 lžíce zbylého oleje, přidáme piniová semínka a dozlatova osmahneme. Odstavíme a dáme stranou na později.
  • 4
    Do pánve dáme rozetřený česnek a přidáme ančovičky a promícháme se špenátem. Povaříme 3 minuty, vrátíme do pánve piniová semínka.
  • 5
    Fettuccine promícháme se zbylým olivovým olejem a přendáme na mísu. Přelijeme je omáčkou z ančoviček a špenátu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.