Těstoviny s boloňskou omáčkou

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony opláchneme studenou vodou, necháme je v sítu okapat a potom je nakrájíme na plátky.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku opláchneme vodou a okapané najemno nasekáme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dozlatova mleté maso. Pak přidáme plátky žampionů a nakrájenou cibuli, promícháme a krátce smažíme. Do směsi přidáme rajčata a dochutíme ji tymiánem, chilli kořením, pepřem a solí. Na mírném ohni za občasného míchání necháme 10 minut vařit.
  • 4
    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak je slijeme a necháme okapat.
  • 5
    Okapané teplé těstoviny rozdělíme na talíře, přidáme k nim směs z pánve, posypeme nasekanou pažitkou a petrželí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.