Těstoviny s boloňskou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 150gramůHovězí maso mleté
- 150gramůVepřové maso mleté
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 1,5litryVoda pitná
- 1hrstPažitka
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Žampiony opláchneme studenou vodou, necháme je v sítu okapat a potom je nakrájíme na plátky.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku opláchneme vodou a okapané najemno nasekáme.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dozlatova mleté maso. Pak přidáme plátky žampionů a nakrájenou cibuli, promícháme a krátce smažíme. Do směsi přidáme rajčata a dochutíme ji tymiánem, chilli kořením, pepřem a solí. Na mírném ohni za občasného míchání necháme 10 minut vařit.
- 4Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak je slijeme a necháme okapat.
- 5Okapané teplé těstoviny rozdělíme na talíře, přidáme k nim směs z pánve, posypeme nasekanou pažitkou a petrželí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.