Těstoviny s chřestem, česnekem a šlehačkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
135 mg
Cukr
616 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest uvaříme v 700 ml osolené vody se špetkou cukru. Vařený chřest nakrájíme na kousky a špičky výhonků chřestu odložíme na konečnou ozdobu.
  • 2
    Ve zbylé vodě uvaříme těstoviny podle návodu na přípravu, poté je scedíme a necháme okapat.
  • 3
    V širším hrnci rozpustíme máslo a vmícháme do něj prolisovaný česnek a necháme zpěnit. Potom k česnekovému máslu přisypeme kousky vařeného chřestu a zaprášíme moukou.
  • 4
    Potom pomalu, za stálého míchání, přiléváme do směsi šlehačku a promícháme. Potom přisypeme nadrobno pokrájenou petrželovou nať a 5 minut povaříme. Poté mírně vychladlou směs rozmixujeme, znovu přihřejeme a vmícháme do těstovin. Před podáváním ozdobíme hlavičkami chřestu a lístky bazalky a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.