Těstoviny s chřestem, česnekem a šlehačkou
55 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaCukr krupice
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceBazalka
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůTěstoviny Penne
- 50gramůSýr Parmezán
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
135 mg
Cukr
616 mg
Postup přípravy
- 1Chřest uvaříme v 700 ml osolené vody se špetkou cukru. Vařený chřest nakrájíme na kousky a špičky výhonků chřestu odložíme na konečnou ozdobu.
- 2Ve zbylé vodě uvaříme těstoviny podle návodu na přípravu, poté je scedíme a necháme okapat.
- 3V širším hrnci rozpustíme máslo a vmícháme do něj prolisovaný česnek a necháme zpěnit. Potom k česnekovému máslu přisypeme kousky vařeného chřestu a zaprášíme moukou.
- 4Potom pomalu, za stálého míchání, přiléváme do směsi šlehačku a promícháme. Potom přisypeme nadrobno pokrájenou petrželovou nať a 5 minut povaříme. Poté mírně vychladlou směs rozmixujeme, znovu přihřejeme a vmícháme do těstovin. Před podáváním ozdobíme hlavičkami chřestu a lístky bazalky a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.