Těstoviny s cukrovým hráškem
60 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 60gramůOřechy vlašské
- 30gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCibule
- 60gramůAnglická slanina
- 1stroužekČesnek
- 200mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 250gramůHrachové lusky
- 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2V průběhu vaření těstovin si osmažíme pod středně rozehřátým grilem asi 2 minuty nakrájené vlašské ořechy. Zhruba po minutě je zamícháme, aby se opekly ze všech stran. Opečené ořechy necháme vychladnout.
- 3Slaninu nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozpálíme máslo a na něm osmažíme anglickou slaninu a nakrájenou cibuli. Cibule by měla změknout, slanina mírně zhnědnout. Přidáme drcený česnek a ještě asi minutu za občasného zamíchání smažíme.
- 4Přilijeme víno a smetanu, přivedeme k varu a potom teplotu zmírníme. Omáčku vaříme 4 minuty, vložíme do ní lusky hrášku a ještě asi minutu je vaříme. Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, přidáme ořechy, osolíme, opepříme a vše promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.