Těstoviny s gorgonzolou
50 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 400gramůTěstoviny Pappardelle
- 2500mililitrůVoda pitná
- 500gramůCeler řapíkatý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 250gramůSýr Gorgonzola
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 60gramůHrušky
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
- 2Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3Řapíky celeru nakrájíme nadrobno, hrušku omyjeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na plátky.
- 4V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme celer, osmahneme, přilijeme smetanu, přidáme polovinu sýru a necháme rozpustit. Dochutíme pepřem. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou, posypeme rozdrobenou gorgonzolou a ozdobíme plátky hrušky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.