Těstoviny s gorgonzolou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
  • 2
    Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 3
    Řapíky celeru nakrájíme nadrobno, hrušku omyjeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na plátky.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme celer, osmahneme, přilijeme smetanu, přidáme polovinu sýru a necháme rozpustit. Dochutíme pepřem. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou, posypeme rozdrobenou gorgonzolou a ozdobíme plátky hrušky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.