Těstoviny s gorgonzolou a vlašskými ořechy
30 min.
Ingredience
- 275gramůTěstoviny konzumní
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 115gramůSýr Gorgonzola
- 45mililitrůMascarpone
- 75mililitrůMléko polotučné
- 50gramůOřechy vlašské
- 30mililitrůSýr Parmezán
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
408 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. V pánvi zahřejeme na prudkém ohni máslo, vložíme nakrájenou šalvěj, dobře promícháme. Nasypeme gorgonzolu nakrájenou na kostičky a měkký sýr Mascarpone. Mícháme tak dlouho, až se sýry začnou rozpouštět. Přilijeme mléko a neustáváme v míchání.
- 2Přisypeme nastrouhané vlašské ořechy a parmezán. Poté vmícháme černý pepř. Snížíme teplotu a za stálého míchání udržujeme těsně pod bodem varu, až získáme krémovou omáčku. Nenecháme vařit, aby ořechy nezhořkly. Necháme-li omáčku hřát déle než několik minut, ořechy ji zbarví dotmava, což také není správné.
- 3Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a důkladně promícháme. Ihned podáváme posypané mletým černým pepřem a ozdobené lístky čerstvé šalvěje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.