Těstoviny s gorgonzolovou omáčkou a ořechy

45 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
27 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyloupané vlašské ořechy dáme na plech a vložíme je do trouby předehřáté na 180 stupňů a necháme péct asi 5 minut, dokud nebudou ořechy lehce orestované. Poté vyndáme a necháme zchladit.
  • 2
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu solenou vodu a uvaříme těstoviny podle návodu na skus. Po uvaření slijeme přes síto, necháme okapat a vrátíme do hrnce a dáme na místo, kde nevychladnou.
  • 3
    Při přípravě omáčky nejprve pomalu rozpustíme máslo. Mezitím si nakrájíme gorgonzolu, můžeme i rozlámat. Smícháme se smetanou a hráškem, dáme na rozpuštěné máslo a pomalu za stálého míchání zahříváme omáčku až do zhoustnutí. Dle chuti přidáme opatrně sůl (pozor na přesolení, gorgonzola je poměrně slaná) a pepř.
  • 4
    Uvařené těstoviny promícháme s teplou omáčkou a vychlazenými ořechy.
  • 5
    Podáváme na předehřátých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.