Těstoviny s gorgonzolovou omáčkou a ořechy
45 min.
Ingredience
- 10gramůSůl
- 500gramůTěstoviny Linguine
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůOřechy vlašské
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 160gramůHrášek
- 2gramyPepř černý mletý
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
27 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vyloupané vlašské ořechy dáme na plech a vložíme je do trouby předehřáté na 180 stupňů a necháme péct asi 5 minut, dokud nebudou ořechy lehce orestované. Poté vyndáme a necháme zchladit.
- 2Ve velkém hrnci přivedeme k varu solenou vodu a uvaříme těstoviny podle návodu na skus. Po uvaření slijeme přes síto, necháme okapat a vrátíme do hrnce a dáme na místo, kde nevychladnou.
- 3Při přípravě omáčky nejprve pomalu rozpustíme máslo. Mezitím si nakrájíme gorgonzolu, můžeme i rozlámat. Smícháme se smetanou a hráškem, dáme na rozpuštěné máslo a pomalu za stálého míchání zahříváme omáčku až do zhoustnutí. Dle chuti přidáme opatrně sůl (pozor na přesolení, gorgonzola je poměrně slaná) a pepř.
- 4Uvařené těstoviny promícháme s teplou omáčkou a vychlazenými ořechy.
- 5Podáváme na předehřátých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.