Těstoviny s hovězím masem, paprikou a žampiony
35 min.
Ingredience
- 400gramůNudle vaječné
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaZázvor mletý
- 5kusůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika červená
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 400gramůHovězí maso zadní
- 3lžíceOlej olivový
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1decilitrVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
14 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme je na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, omyjeme ji studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Malé žampiony opláchneme vodou a necháme je okapat.
- 2Hovězí maso omyjeme vodou, osušíme a nakrájíme na tenké proužky, které naklepeme, opepříme a osolíme.
- 3Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.
- 4Ve větší pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání opečeme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Zeleninu mírně posypeme zázvorem. Pak do pánve přidáme nakrájenou papriku, žampiony a proužky masa, opepříme a osolíme, promícháme a za stálého míchání vše smažíme přibližně 5 minut. Do pánve potom přilijeme sójovou omáčku a víno a pod pokličkou vše dusíme, až je maso měkké. Pokud je omáčka příliš řídká, necháme ji vařit, až zhoustne.
- 5Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, promícháme je s masovou směsí v pánvi. Pak vše rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.