Těstoviny s hřebenatkami
45 min.
Ingredience
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 225mililitrůVíno bílé
- 450gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 2lžíceOlej olivový
- 450gramůHřebenatka
- 2lžícePažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
11 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
113 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hlubší pánvi opečeme na másle drobně pokrájenou šalotku do měkka. Přilijeme víno, minutu povaříme. Přilijeme 350 ml vody, na mírném ohni vaříme 10 minut, poté pánev odstavíme. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Na jiné pánvi pečeme na oleji hřebenatky a krevety přibližně 2 minuty, přilijeme k nim vařené víno s vodou a zamícháme. Do směsi vmícháme scezené těstoviny, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno krájenou pažitku a důkladně promícháme. Ještě na minutu prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.