Těstoviny s hřiby a rajčaty
35 min.
Ingredience
- 100gramůHříbky čerstvé
- 1gramOlej slunečnicový
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín drcený
- 1kusCibule lahůdková
- 1stroužekČesnek
- 2kusyRajčata
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- Vařené těstoviny
- 100gramůTěstoviny Farfalle
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
7 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté hříbky nakrájíme na plátky. Lahůdkovou cibuli a stroužek česneku očistíme, drobně ho pokrájíme, cibuli nakrájíme na kroužky. Rajčata vložíme na 30 sekund do vroucí vody, pak je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
- 2Mezitím do hrnce s vroucí osolenou vodou nasypeme těstoviny ve tvaru motýlků a uvaříme je na zkus (al dente). Vaříme 7 minut. Poté je scedíme, dáme do předehřáté mísy, pokapeme olejem a promícháme.
- 3V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme plátky hříbků téměř dozlatova. Před dokončením hříbky osolíme, ochutíme pepřem, kmínem, přidáme cibulku s česnekem, rajčata a společně, za občasného promíchání, smažíme ještě asi 2-3 minuty, než cibulka změkne.
- 4Houby s se všemi surovinami i s omastkem přidáme k teplým těstovinám, zamícháme, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a hned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.