Těstoviny s hřiby a rajčaty

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
7 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté hříbky nakrájíme na plátky. Lahůdkovou cibuli a stroužek česneku očistíme, drobně ho pokrájíme, cibuli nakrájíme na kroužky. Rajčata vložíme na 30 sekund do vroucí vody, pak je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
  • 2
    Mezitím do hrnce s vroucí osolenou vodou nasypeme těstoviny ve tvaru motýlků a uvaříme je na zkus (al dente). Vaříme 7 minut. Poté je scedíme, dáme do předehřáté mísy, pokapeme olejem a promícháme.
  • 3
    V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme plátky hříbků téměř dozlatova. Před dokončením hříbky osolíme, ochutíme pepřem, kmínem, přidáme cibulku s česnekem, rajčata a společně, za občasného promíchání, smažíme ještě asi 2-3 minuty, než cibulka změkne.
  • 4
    Houby s se všemi surovinami i s omastkem přidáme k teplým těstovinám, zamícháme, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a hned teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.