Těstoviny s jarní zeleninou
35 min.
Ingredience
- 350gramůChřest bílý
- 4kusyMrkev kořen
- 3kusyCibulka jarní
- 130gramůHrášek
- 350gramůTěstoviny konzumní
- 60mililitrůVíno bílé
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžičkaMáta
- 1lžičkaBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstSýr Parmezán
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme chřest. Odstraníme dřevnatou část stonku, špičky šikmo odřízneme, zbývající stonek nakrájíme šikmo na 4 cm dlouhé kousky.
- 2Jarní cibulky a mladé mrkve nakrájíme stejným způsobem.
- 3Stonky chřestu, mrkev a vyloupaný hrášek vaříme zvolna 7 minut v osolené vodě. Na poslední 3 minuty varu přidáme i špičky chřestu.
- 4Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
- 5Zeleninu slijeme a vrátíme do hrnce. Podlijeme bílým vínem a vložíme máslo nakrájené na kostičky. Dochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání povaříme na prudkém ohni 2 minuty, aby se víno trochu vyvařilo a zelenina se spojila s máslem.
- 6Uvařené těstoviny slijeme a přesypeme do mísy. Přimícháme uvařenou zeleninu, jarní cibulky a bylinky. Vše promícháme. Ihned podáváme posypané čerstvým nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.