Těstoviny s jarní zeleninou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme chřest. Odstraníme dřevnatou část stonku, špičky šikmo odřízneme, zbývající stonek nakrájíme šikmo na 4 cm dlouhé kousky.
  • 2
    Jarní cibulky a mladé mrkve nakrájíme stejným způsobem.
  • 3
    Stonky chřestu, mrkev a vyloupaný hrášek vaříme zvolna 7 minut v osolené vodě. Na poslední 3 minuty varu přidáme i špičky chřestu.
  • 4
    Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
  • 5
    Zeleninu slijeme a vrátíme do hrnce. Podlijeme bílým vínem a vložíme máslo nakrájené na kostičky. Dochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání povaříme na prudkém ohni 2 minuty, aby se víno trochu vyvařilo a zelenina se spojila s máslem.
  • 6
    Uvařené těstoviny slijeme a přesypeme do mísy. Přimícháme uvařenou zeleninu, jarní cibulky a bylinky. Vše promícháme. Ihned podáváme posypané čerstvým nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.