Těstoviny s jehněčím masem
100 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 280gramůJehněčí maso
- 1kusBobkový list
- 125mililitrůVíno bílé
- 2kusyPaprika žlutá
- 4kusyRajčata
- 350gramůTěstoviny Linguine
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve větší pánvi na dvou lžících oleje za stálého míchání orestujeme kousky vykostěného jehněčího masa, až zhnědne. Přidáme česnek nakrájený na plátky a minutu smažíme. Poté vlijeme víno, přidáme bobkový list, pepř, sůl a dusíme. Až směs zhoustne, přilijeme zbylý olej, papriky, které jsme zbavili semen a nakrájeli na kostičky a rajčata, která jsme oloupali, zbavili semen a nakrájeli na kousky. Tuto směs za občasného promíchání dusíme pod pokličkou asi tři čtvrtě hodiny.
- 2V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme a necháme v míse v teple.
- 3Z hotové omáčky odstraníme bobkový list a vmícháme ji do připravených těstovin. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.