Těstoviny s jemnou omáčkou z cukety a Nivy
40 min.
Ingredience
- 1kusCuketa
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2kusyCibulka jarní
- 25gramůSlanina vepřová
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
420 mg
Cukr
500 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody.
- 2Cibulky a cuketu očistíme a omyjeme, okapané nakrájíme na malé kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji najemno nasekáme.
- 3V pánvi s rozehřátým olejem nejprve orestujeme slaninu, pak přidáme nakrájené cibulky a cuketu, opepříme, osolíme přibližně 5 minut za stálého míchání restujeme. Potom směs v pánvi podlijeme vodou a přikryté poklicí dusíme doměkka. Nakonec přimícháme prolisovaný česnek a vše rozmixujeme tyčovým mixérem, naředíme smetanou. Do omáčky rozdrobíme Nivu a necháme ji za stálého míchání zcela rozpustit. Nakonec vmícháme jemně nasekanou petrželku, omáčkou přelijeme těstoviny na talířích a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.