Těstoviny s klobásou, houbami a sýrem
45 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 700gramůTěstoviny Vermicelli
- 120gramůKlobása Chorizo
- 220gramůŽampiony čerstvé
- 125mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
32 g
Sacharidy
137 g
Vláknina
7 g
Cukr
895 mg
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a najemno ho nasekáme. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme jadérek, omyjeme studenou vodou a také ji najemno nakrájíme.
- 2Klobásy nakrájíme na tenká kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo.
- 3V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody uvaříme těstoviny, pak je scedíme a okapané dáme do větší nahřáté mísy.
- 4Ve velké pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme nakrájený česnek. Pak do pánve přidáme nakrájené klobásky a nakrájené žampiony a za stálého míchání je opékáme přibližně 4 až 5 minut. Do pánve k směsi potom vmícháme nakrájenou chilli papričku a vše necháme ještě krátce prohřát.
- 5Směs z pánve přendáme do mísy s těstovinami, dochutíme pepřem a solí, promícháme, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nakrájenou petrželkou a sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.