Těstoviny s klobásovými kuličkami

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
39 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
747 mg
Cukr
577 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Měkčí klobásu rozkrojíme, vybereme masovou směs a vytvoříme z ní malé kuličky. Slaninu nakrájíme na nudličky, petrželku posekáme najemno, parmezán nastrouháme.
  • 2
    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Do misky vložíme žloutky, přilijeme smetanu, přidáme strouhanou citronovou kůru, polovinu parmezánu, petrželku a rozšleháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme klobásové kuličky a osmahneme ze všech stran. Přidáme slaninu, orestujeme, přidáme těstoviny, zalijeme žloutkovou směsí, osolíme, opepříme, promícháme, necháme 2 minuty prohřívat, aby směs trochu zhoustla a odstavíme.
  • 4
    Těstoviny s kuličkami upravíme na talíře, posypeme zbytkem parmezánu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.