Těstoviny s klobásovými kuličkami
45 min.
Ingredience
- 300gramůKlobása uzená
- 40gramůAnglická slanina
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSýr Parmezán
- 20gramůCitronová kůra
- 8gramůPetržel - nať
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 1200mililitrůVoda pitná
- 400gramůTěstoviny Linguine
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
39 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
747 mg
Cukr
577 mg
Postup přípravy
- 1Měkčí klobásu rozkrojíme, vybereme masovou směs a vytvoříme z ní malé kuličky. Slaninu nakrájíme na nudličky, petrželku posekáme najemno, parmezán nastrouháme.
- 2Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
- 3Do misky vložíme žloutky, přilijeme smetanu, přidáme strouhanou citronovou kůru, polovinu parmezánu, petrželku a rozšleháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme klobásové kuličky a osmahneme ze všech stran. Přidáme slaninu, orestujeme, přidáme těstoviny, zalijeme žloutkovou směsí, osolíme, opepříme, promícháme, necháme 2 minuty prohřívat, aby směs trochu zhoustla a odstavíme.
- 4Těstoviny s kuličkami upravíme na talíře, posypeme zbytkem parmezánu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.