Těstoviny s krevetami a chřestem
50 min.
Ingredience
- 1decilitrVoda pitná
- 350gramůTěstoviny Penne
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 300gramůChřest bílý
- 100gramůŠalotka
- 50gramůPetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůVíno bílé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
27 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ocásky krevet oloupeme, odstraníme z nich vnitřní černé střívko, omyjeme je a osušíme. Očistíme stonky chřestu, odřízneme z nich dolní tvrdé konce, oloupeme škrabkou na brambory, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme šalotku, omyjeme ji, osušíme a jemně nasekáme společně s omytou a osušenou petrželkou.
- 2Nalijeme do pánve 4 lžíce oleje, osmažíme na něm šalotku a nasekanou petrželku. Přidáme pokrájený chřest a za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou ho několik minut smažíme. Osolíme a opepříme, přilijeme naběračku vody a při střední teplotě vše vaříme, dokud nebude chřest měkký.
- 3V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej a 2 minuty na něm smažíme ocásky mořských ráčků. Osolíme, opepříme mletým pepřem, vyjmeme je děrovanou lžící a odložíme na později. Do téže pánve nalijeme bílé víno a necháme ho prudce vyvařit. Pak přilijeme 1 dl vody a ještě minutu vaříme. Tekutinu přecedíme jemným sítkem a dáme stranou.
- 4Do hrnečku vyklepneme žloutky, přidáme špetku soli, metličkou rozšleháme. Přilijeme uschovanou scezenou tekutinu a vše vaříme ve vodní lázni. Přitom směs neustále šleháme, dokud omáčka nezdvojnásobí objem - nesmí se ovšem vařit.
- 5Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je, jakmile budou al dente, přidáme chřest a krevety, vše promícháme. Směs přendáme do máslem vymazané zapékací formy, zalijeme připravenou omáčkou a v troubě předehřáté na 200 °C 10 minut pečeme, aby povrch mírně zezlátl. Hotový pokrm vytáhneme z trouby a horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.