Těstoviny s krevetami a vodkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
19 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
727 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme najemno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Za častého míchání vaříme při mírné teplotě 5 minut, až je zelenina měkká.
  • 2
    Přimícháme rajčatovou pastu. Mícháme a vaříme 2 minuty, poté přilijeme smetanu a za stálého míchání uvedeme do varu. Dle chutí osolíme a opepříme. Omáčku necháme vřít, dokud nezačne houstnout. Poté odstavíme z plotny.
  • 3
    Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Když jsou těstoviny téměř uvařené, vložíme do omáčky oloupané krevety nakrájené na kousky a nalijeme vodku. Vrátíme na plotnu, mícháme a ohříváme 3 minuty až krevety získají růžovou barvu.
  • 4
    Hotové těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.