Těstoviny s krevetami a vodkou
30 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 25mililitrůRajčatová pasta
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 350gramůTěstoviny konzumní
- 30mililitrůVodka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůKrevety tygří - loupané
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
19 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
727 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme najemno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Za častého míchání vaříme při mírné teplotě 5 minut, až je zelenina měkká.
- 2Přimícháme rajčatovou pastu. Mícháme a vaříme 2 minuty, poté přilijeme smetanu a za stálého míchání uvedeme do varu. Dle chutí osolíme a opepříme. Omáčku necháme vřít, dokud nezačne houstnout. Poté odstavíme z plotny.
- 3Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Když jsou těstoviny téměř uvařené, vložíme do omáčky oloupané krevety nakrájené na kousky a nalijeme vodku. Vrátíme na plotnu, mícháme a ohříváme 3 minuty až krevety získají růžovou barvu.
- 4Hotové těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.