Těstoviny s krůtím masem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
25 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
  • 2
    Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
  • 3
    Krůtí maso a játra nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, játra, česnek a žampiony. Orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, vývarem, přidáme rajčatový protlak, smetanu a povaříme asi 12 minut. Zakápneme octem, promícháme a odstavíme. Nakonec přimícháme do omáčky posekanou bazalku.
  • 5
    Těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou s masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.