Těstoviny s krůtím masem
60 min.
Ingredience
- 25gramůSůl
- 400gramůTěstoviny Farfalle
- 3500mililitrůVoda pitná
- 40gramůŽampiony čerstvé
- 450gramůKrůtí prsa
- 150gramůJátra krůtí
- 60gramůCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 120mililitrůVíno červené
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 10mililitrůOcet vinný červený
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
25 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
- 2Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- 3Krůtí maso a játra nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- 4V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, játra, česnek a žampiony. Orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, vývarem, přidáme rajčatový protlak, smetanu a povaříme asi 12 minut. Zakápneme octem, promícháme a odstavíme. Nakonec přimícháme do omáčky posekanou bazalku.
- 5Těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou s masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.