Těstoviny s kuřecím masem a francouzskou zálivkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
27 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou.
  • 2
    Kuřecí maso omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrájíme na nudličky, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.
  • 3
    V misce smícháme vinný ocet a olej, zálivku podle chuti opepříme a osolíme.
  • 4
    V druhé misce promícháme majonézu, pesto a zakysanou smetanu, směs opepříme a osolíme.
  • 5
    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Celer omyjeme a nakrájíme našikmo. Hroznové víno opláchneme vodou, několik bobulí dáme stranou, ostatní rozpůlíme a odstraníme z nich semínka.
  • 6
    Uvařené těstoviny slijeme, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Okapané potom v míse promícháme s olejovou zálivkou.
  • 7
    K těstovinám přidáme majonézovou směs, kuřecí maso, nakrájenou mrkev, celer a víno, vše podle chuti ještě opepříme a osolíme.
  • 8
    Těstoviny s přísadami rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně kuličky hroznového vína a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.