Těstoviny s masem a lilkem na italský způsob
35 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 3lžičkySůl
- 600gramůVepřové kotlety
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1kusPórek
- 300gramůRajčata Cherry
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 0,5lžíceBazalka
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 2litryVoda pitná
- 255gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1lžičkaOlej olivový
- 1,5lžičkyChilli omáčka
- 6lžicOlej slunečnicový
- 2lžičkyProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytý lilek pokrájíme na plátky, osolíme (1 lžička sůl) a necháme 45 minut "vypotit".
- 2Omytý pórek pokrájíme na tenké nudličky. Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Čerstvou bazalku a tymián nasekáme nadrobno. Oloupaný česnek drobně pokrájíme. Slaninu pokrájíme na tenké proužky.
- 3Lilek opláchneme pod vodou a osušíme. V pánvi na 1 lžíci slunečnicového oleje lilek krátce restujeme dozlatova. Vyjmeme z pánve, přidáme další 2 lžíce slunečnicového oleje, rozpálíme, přidáme slaninu, pórek, česnek a postupně žampiony, promícháme a restujeme vše 2 minuty dozlatova. Přimícháme chilli omáčku, rajčatový protlak, bazalku s tymiánem a vše smažíme ještě 1-2 minuty.
- 4Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké nudličky, které osolíme a opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
- 5Do většího hrnce dáme vařit vodu a podle návodu italské těstoviny Tagliatelle uvaříme al dente - aby byly pevné, ale ne tvrdé. Do scezených těstovin dáme 1 lžičku olivového oleje a promícháme je.
- 6Ve větší pánvi rozpálíme 3 lžíce slunečnicového oleje a pokrájené maso za stálého míchání orestujeme dozlatova.
- 7Všechny ingredience smícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.