Těstoviny s masem a lilkem na italský způsob

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý lilek pokrájíme na plátky, osolíme (1 lžička sůl) a necháme 45 minut "vypotit".
  • 2
    Omytý pórek pokrájíme na tenké nudličky. Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Čerstvou bazalku a tymián nasekáme nadrobno. Oloupaný česnek drobně pokrájíme. Slaninu pokrájíme na tenké proužky.
  • 3
    Lilek opláchneme pod vodou a osušíme. V pánvi na 1 lžíci slunečnicového oleje lilek krátce restujeme dozlatova. Vyjmeme z pánve, přidáme další 2 lžíce slunečnicového oleje, rozpálíme, přidáme slaninu, pórek, česnek a postupně žampiony, promícháme a restujeme vše 2 minuty dozlatova. Přimícháme chilli omáčku, rajčatový protlak, bazalku s tymiánem a vše smažíme ještě 1-2 minuty.
  • 4
    Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké nudličky, které osolíme a opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
  • 5
    Do většího hrnce dáme vařit vodu a podle návodu italské těstoviny Tagliatelle uvaříme al dente - aby byly pevné, ale ne tvrdé. Do scezených těstovin dáme 1 lžičku olivového oleje a promícháme je.
  • 6
    Ve větší pánvi rozpálíme 3 lžíce slunečnicového oleje a pokrájené maso za stálého míchání orestujeme dozlatova.
  • 7
    Všechny ingredience smícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.