Těstoviny s mletým masem a cibulí
58 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 350gramůTěstoviny Linguine
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 200gramůHovězí maso mleté
- 100gramůJehněčí maso
- 100mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 4lžícePetržel - nať
- 50gramůSýr Parmezán
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
15 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do velkého rozehřátého hrnce vlijeme olej a osmažíme na něm najemno nakrájenou cibuli s mrkví, až cibule začne zlátnout. Přidáme mleté jehněčí a hovězí maso dobře zamícháme a smažíme 10 minut, až maso zhnědne. Poté přilijeme víno a necháme 3 minuty provařit. Směs osolíme, opepříme, vsypeme jemně nasekanou petrželovou nať a přilijeme vývar. Na mírném plameni vaříme nezakryté asi 30 minut.
- 2Mezitím uvaříme těstoviny v dostatečném množství vroucí osolené vody (půl dávka soli), scedíme a necháme okapat. Poté vmícháme k masu. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.