Těstoviny s mořskými plody v bylinkové omáčce
55 min.
Ingredience
- 1lžíceBazalka
- 220gramůHřebenatka
- 8kusůCibulka jarní
- 50gramůPetržel - nať
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžičkaChilli paprička sušená
- 1lžičkaSůl
- 450gramůTěstoviny Fusilli
- 40gramůSýr Gruyére
- 25gramůSýr Parmezán
- 2lžíceOlej olivový
- 220gramůKrevety tygří - loupané
- 550mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1068 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
58 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve větším kastrolu zahříváme šlehačku k bodu varu, ale nevaříme. Poté při nižší teplotě smetanu vaříme s nadrobno pokrájenými cibulkami, tymiánem a petrželkou, které jsme rovněž drobně nasekali. Zhruba po 7 minutách varu omáčku odstavíme.
- 2V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme je a vrátíme zpět do hrnce. Vlijeme k nim omáčku a oba sýry (sýr Gruyére můžeme nahradit ementálem), které jsme jemně nastrouhali. Směs dobře promícháme a necháme na teple.
- 3Na pánvi na oleji zhruba 2 minuty smažíme vyloupané krevety a hřebenatky.
- 4Těstoviny s omáčkou vsypeme na mísu, přidáme krevety s hřebenatkami, zdobíme posekanými bazalkovými lístky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.