Těstoviny s olihní v rajčatové omáčce
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 220gramůTěstoviny Penne
- 350gramůOlihně
- 6lžicOlej olivový
- 150mililitrůVíno červené
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceMajoránka
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
- 2V hlubokém rendlíku na oleji při nízké teplotě smažíme cibuli pokrájenou na kolečka, až cibule změkne. Zhruba po pěti minutách přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou oliheň, kuřecí vývar a vaříme asi tři minuty. Poté přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, rajský protlak, víno, majoránku, bobkový list, osolíme a opepříme. Směs vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 3V mezičase ve větším hrnci zhruba tři minuty vaříme v osolené vodě těstoviny, scedíme a vmícháme do omáčky. Vaříme, až jsou těstoviny na zkus.
- 4Před podáváním vyjmeme bobkový list a omáčku zdobíme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.