Těstoviny s olihní v rajčatové omáčce

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
  • 2
    V hlubokém rendlíku na oleji při nízké teplotě smažíme cibuli pokrájenou na kolečka, až cibule změkne. Zhruba po pěti minutách přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou oliheň, kuřecí vývar a vaříme asi tři minuty. Poté přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, rajský protlak, víno, majoránku, bobkový list, osolíme a opepříme. Směs vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 3
    V mezičase ve větším hrnci zhruba tři minuty vaříme v osolené vodě těstoviny, scedíme a vmícháme do omáčky. Vaříme, až jsou těstoviny na zkus.
  • 4
    Před podáváním vyjmeme bobkový list a omáčku zdobíme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.