Těstoviny s olivami a bazalkou
50 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 400gramůTěstoviny Pappardelle
- 2500mililitrůVoda pitná
- 150gramůAnglická slanina
- 100gramůOlivy černé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSolamyl - bramborový škrob
- 20gramůBazalka
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůSýr Gruyére
- 50gramůŠalotka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
130 mg
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, olivy bez pecek na plátky, česnek prolisujeme, šalotku nakrájíme nadrobno a bazalku posekáme.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme šalotku, olivy a česnek. Krátce orestujeme a podlijeme trochou vývaru. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vývaru a odstavíme.
- 4Na talíře rozdělíme těstoviny, přelijeme omáčkou a posypeme bazalkou se strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.