Těstoviny s olivami a bazalkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
130 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, olivy bez pecek na plátky, česnek prolisujeme, šalotku nakrájíme nadrobno a bazalku posekáme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme šalotku, olivy a česnek. Krátce orestujeme a podlijeme trochou vývaru. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vývaru a odstavíme.
  • 4
    Na talíře rozdělíme těstoviny, přelijeme omáčkou a posypeme bazalkou se strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.