Těstoviny s omáčky z hlívy ústřičné
40 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 250gramůTěstoviny Fusilli - tříbarevné
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůMáslo bylinkové
- 400gramůHlíva ústřičná
- 2kusyVejce slepičí
- 1gramMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 20gramůČesnek
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
40 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
485 mg
Cukr
814 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vodou, uvařené scedíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, vysypeme do misky, ještě jednou podle vlastí chutě osolíme, polijeme olejem.
- 2V pánvi zahřejeme máslo, osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na tenké nudličky nakrájené hlívy, na kolečka nakrájený česnek a vše dobře podusíme. Do smetany rozklepneme celé vejce, rozkvedláme vylijeme do pánve, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.
- 3Na talíře naporcujeme teplé nudle, polijeme je hlívovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.