Těstoviny s opékanými krevetami
30 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceBrandy
- 20kusůKrevety tygří
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
183 mg
Cukr
66 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou na jemno nasekáme.
- 2Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny.
- 3Syrové nevyloupené krevety důkladně omyjeme studenou vodou a osušíme.
- 4V hluboké větší pánvi rozehřejeme olej, opékáme v něm za stálého převracení a míchání krevety i plátky česneku, dokud krevety nezrůžoví. Poté je pokapeme brandy, opepříme, osolíme a posypeme nakrájenou petrželkou.
- 5Těstoviny uvařené tak, aby byly měkké, ale zároveň pevné, scedíme, promícháme s máslem a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme k nim krevety a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.