Těstoviny s plody moře a avokádem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
27 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme ocásky garnátů. Čepelí nože otevřeme hřebenatky, vyřízneme bílou i oranžovou část, rychle je opláchneme, bílé části překrojíme na poloviny.
  • 2
    Očistíme cibulky a na jemno nasekáme. Opereme pažitku a pokrájíme. Oloupeme a vypeckujeme avokádo, dužinu pokrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou.
  • 3
    Do pánve dáme máslo a lžíci oleje, na této směsi osmažíme nasekané cibulky tak, aby nám nezhnědly. Přidáme kostičky avokáda, krátce je osmažíme. Do nepřilnavé pánve nalijeme 2 lžíce oleje a 1 minutu na něm smažíme hřebenatky tak, aby byly po obou stranách mírně dozlatova. Osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem.
  • 4
    Do jiné pánve nalijeme zbývající olej, rozehřejeme ho a za občasného zamíchání na něm 2-3 minuty smažíme ocásky garnátů. Osmažené ocásky a pokrájené hřebenatky přidáme do směsi avokáda a cibulek, vše posypeme pokrájenou pažitkou.
  • 5
    V hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je a smícháme s připravenou omáčkou. Přidáme 2-3 lžíce vody, ve které se vařily, a všechno promícháme. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.