Těstoviny s pórkem a česnekem
60 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 400gramůPórek
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůTěstoviny konzumní
- 3stroužkyČesnek
- 80gramůSýr Eidam cihla 30%
- 150mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
17 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dle návodu uvaříme těstoviny ve slané vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou.
- 2Očistíme a nakrájíme pórek.
- 3Prolisujeme česnek, sýr nastrouháme a vejce rozkvedláme s mlékem a smetanou a osolíme.
- 4Rozehřejeme na pánvi máslo a osmahneme na něm pórek.
- 5V míse smícháme uvařené těstoviny, pórek, česnek, osolíme a opepříme.
- 6Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní těstoviny, zalijeme vejci s mlékem a smetanou.
- 7Dáme na 25 minut zapéct do vyhřáté trouby, pak posypeme strouhaným sýrem a 15 minut ještě zapečeme, dokud není sýr růžový.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.