Těstoviny s pórkovou nádivkou
75 min.
Ingredience
- 300gramůPórek
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 5gramůCukr moučkový
- 400gramůCannelloni
- 50mililitrůOlej olivový
- 25gramůProtlak rajčatový
- 480gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 6gramůOregano sušené
- 15gramůTuk
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 150gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
42 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olej, přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata z konzervy, ochutíme solí, pepřem, cukrem, oreganem a zvolna dusíme asi 10 minut.
- 2Pórek omyjeme, nakrájíme nadrobno, spaříme horkou vodou, ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu.
- 3Pekáček vymažeme tukem, nalijeme do něj rajčatovou omáčku, pórkem naplníme cannelloni a vložíme do omáčky. Ovčí sýr rozdrolíme do smetany, promícháme a cannelloni přelijeme. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 30 až 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.