Těstoviny s rajčatovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůTěstoviny Penne
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 5gramůCukr krupice
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a vsypeme nahrubo nakrájenou cibuli. Smažíme zhruba 2 minuty za občasného míchání. Prolisujeme česnek a opět za občasného míchání smažíme asi 2 minuty, dokud cibule nezměkne. Konzervovaná rajčata zcedíme, nakrájíme nahrubo a přidáme spolu s bobkovým listem a cukrem.
- 2Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, poté zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme na mírném ohni asi 20 minut do úplného zhoustnutí. Vyjmeme bobkový list, aby omáčka nezhořkla. Omáčkou přelijeme těstoviny, které jsme uvařili v osolené vodě a ihned podáváme.
- 3Omáčku možno obohatit kousky slaniny, nasekanou bazalkou nebo olivami, tyto přísady však vždy přidáváme až nakonec, nikdy nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.