Těstoviny s rajčatovou omáčkou

45 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a vsypeme nahrubo nakrájenou cibuli. Smažíme zhruba 2 minuty za občasného míchání. Prolisujeme česnek a opět za občasného míchání smažíme asi 2 minuty, dokud cibule nezměkne. Konzervovaná rajčata zcedíme, nakrájíme nahrubo a přidáme spolu s bobkovým listem a cukrem.
  • 2
    Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, poté zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme na mírném ohni asi 20 minut do úplného zhoustnutí. Vyjmeme bobkový list, aby omáčka nezhořkla. Omáčkou přelijeme těstoviny, které jsme uvařili v osolené vodě a ihned podáváme.
  • 3
    Omáčku možno obohatit kousky slaniny, nasekanou bazalkou nebo olivami, tyto přísady však vždy přidáváme až nakonec, nikdy nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.