Těstoviny s rajčatovou omáčkou a cizrnou
30 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny Penne
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyCeler řapíkatý
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 100mililitrůVíno červené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 3kusyBobkový list
- 40mililitrůOlej olivový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Na pánvi rozpálíme olej a začneme smažit na drobno pokrájenou cibuli. Po třech minutách do pánve prolisujeme česnek, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a celer.
- 2Po dalších pěti minutách přidáme rajčata, chilli a provensálské koření. Vše důkladně promícháme, přidáme cizrnu, víno, sůl pepř a bobkový list. Vše zakryjeme pokličkou, při občasném zamíchání dusíme za mírné teploty deset minut.
- 3Na závěr přidáme omáčku k těstovinám a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.