Těstoviny s rybím filé
40 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 500gramůFilé rybí
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 1lžíceCitronová šťáva
- 5kusůRajčata
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceOlej rostlinný
- 500mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
18 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě s trochou oleje doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Omyté, na kousky nakrájené filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a podusíme na másle doměkka. V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku, spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme do zhoustnutí. Omáčku osladíme, osolíme, opepříme a smícháme s podušenými kousky filé. Znovu krátce podusíme. Uvařené těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.