Těstoviny s treskou a klíčky
35 min.
Ingredience
- 350gramůTreska uzená
- 125mililitrůMléko polotučné
- 400gramůTěstoviny Orecchiette
- 60gramůMrkev kořen
- 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 60gramůCibule
- 150gramůFazolové klíčky
- 30mililitrůOmáčka sójová
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1lžíceDýňová semínka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme tresku s mlékem, přilijeme tolik vody, aby byla zakrytá, vaříme ji asi 5 minut, až změkne. Potom ji opláchneme studenou vodou, stáhneme kůži, vykostíme a rozebereme na větší kousky.
- 2Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
- 3Mrkev nakrájíme na plátky. Na velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce arašídového oleje, na něm osmažíme mrkev a kolečka cibule tak, aby zůstala ještě křupavá. Vmícháme fazolové klíčky, sójovou omáčku a sezamový olej. Osolíme a opepříme.
- 4Na pánev přidáme těstoviny, sezamová semínka, rybu a zbývající lžíci arašídového oleje. Mírně protřeseme, dáme na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.