Těstoviny s vejci na hniličko
25 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 500gramůTěstoviny konzumní
- 50mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
62 mg
Cukr
658 mg
Postup přípravy
- 1Podle návodu na obalu uvaříme těstoviny. Těstoviny pak vrátíme do hrnce a přilijeme k nim vodu, olej, přisypeme nastrouhaný parmazán a sůl s pepřem.
- 2Uvaříme si vajíčka na hniličko. Vajíčka vaříme cca 2 minuty, bílek by měl ztuhnout, zatímco žloutek zůstane příjemně tekutý. Těstoviny poté rozdělíme na talíře a navrch položíme vajíčko. Vše pak posypeme nasekanou petřželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.