Těstoviny s vepřovou panenkou
105 min.
Ingredience
- 450gramůVepřová panenka
- 5lžicOlej olivový
- 1kusCibule
- 1špetkaŠafrán
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 220gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 350gramůTěstoviny Orecchiette
- 12kusůVejce křepelčí
- 200mililitrůVíno červené
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
19 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hlubokém rendlíku na jedné lžíci oleje restujeme drobně pokrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme protlak, citronovou šťávu, šafrán, víno a posekané oregano. Na mírném plameni vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 2Vepřovou panenku jemně rozklepneme (nejlépe mezi dvěma fóliemi, abychom panenku nepotrhali), pokrájíme na proužky a smažíme ze všech stran na čtyřech lžících oleje zhruba pět minut, poté vsypeme žampiony nakrájené na plátky a smažíme ještě asi tři minuty. Poté vlijeme připravenou omáčku a pod pokličkou dusíme dvacet minut. Do hotové omáčky zamícháme šlehačku a ještě prohřejeme.
- 3V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus. Poté je scedíme, necháme řádně okapat a udržujeme v teple.
- 4V jiném hrnku vaříme tři minuty křepelčí vejce. Po uvaření je vychladíme ve studené vodě a oloupeme.
- 5Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zalijeme omáčkou, promícháme, zdobíme křepelčími vejci a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.