Těstoviny s vepřovým masem, paprikou a žampiony

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulky očistíme, opláchne studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, omyjeme studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Malé žampiony opláchneme vodou a necháme okapat.
  • 2
    Vepřovou kýtu omyjeme vodou, osušíme a nakrájíme na tenké proužky, které naklepeme a osolíme.
  • 3
    Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.
  • 4
    Ve větší pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání opečeme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Pak do pánve přidáme nakrájenou papriku, žampiony a kousky masa, opepříme, osolíme a za stálého míchání vše smažíme přibližně 5 minut. Do pánve přilijeme sójovou omáčku a víno a pod pokličkou vše dusíme, až je maso měkké. Pokud je omáčka příliš řídká, necháme ji vařit, až zhoustne.
  • 5
    Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, promícháme s masovou směsí v pánvi, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.