Těstoviny s žampionovou smetanovou směsí
30 min.
Ingredience
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1hrstPetržel kudrnka
- 50gramůSýr Parmezán
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
15 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny podle vlastního výběru dáme vařit v dostatečném množství osolené vody.
- 2Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Žampiony omyjeme, necháme okapat a pak nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme na jemno.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, plátky hub na něm prudce osmažíme, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a za stálého míchání ještě chvíli smažíme. Potom přimícháme smetanu, dochutíme tymiánem, pepřem a solí, vše necháme pod pokličkou 10 minut vařit. Pak směs ještě jednou dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí a smícháme s nakrájenou petrželkou.
- 4Uvařené těstoviny slijeme a necháme v sítu okapat a pak je smícháme se žampionovou směsí.
- 5Podáváme teplé, posypané nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 26. 11. 2015
Těstoviny s žampionovou smetanovou směsí
Luxusní recept. Určitě ještě udělám.Jen nevím jestli tam autor nezapomněl připsat něco k zahuštění. Přidala jsem 2 lžíce mouky, přišlo mně to řídké a slepičí bujón. Bylo toho víc a bylo to moc dobré😉.
Anonymní uživatel
út 21. 2. 2017
Těstoviny s žampionovou smetanovou směsí
Super! Ještě jsem přidala slaninku.