Těstoviny s žampionovou smetanovou směsí

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
15 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny podle vlastního výběru dáme vařit v dostatečném množství osolené vody.
  • 2
    Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Žampiony omyjeme, necháme okapat a pak nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme na jemno.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, plátky hub na něm prudce osmažíme, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a za stálého míchání ještě chvíli smažíme. Potom přimícháme smetanu, dochutíme tymiánem, pepřem a solí, vše necháme pod pokličkou 10 minut vařit. Pak směs ještě jednou dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí a smícháme s nakrájenou petrželkou.
  • 4
    Uvařené těstoviny slijeme a necháme v sítu okapat a pak je smícháme se žampionovou směsí.
  • 5
    Podáváme teplé, posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 26. 11. 2015
Těstoviny s žampionovou smetanovou směsí
Luxusní recept. Určitě ještě udělám.Jen nevím jestli tam autor nezapomněl připsat něco k zahuštění. Přidala jsem 2 lžíce mouky, přišlo mně to řídké a slepičí bujón. Bylo toho víc a bylo to moc dobré😉.
Anonymní uživatel
út 21. 2. 2017
Těstoviny s žampionovou smetanovou směsí
Super! Ještě jsem přidala slaninku.