Těstoviny se sardelí a rajčatovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 70gramůOlej olivový extra panenský
- 4stroužkyČesnek
- 70gramůOříšky piniové
- 50gramůRozinky tmavé
- 70gramůRajčatová pasta
- 250mililitrůVíno červené
- 100gramůChléb konzumní
- 350gramůTěstoviny Bucatini
- 6gramůSůl
- 1200mililitrůVoda pitná
- 180gramůSardelové řezy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
832 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
33 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, orestujeme, přisypeme oříšky, rozinky, filety sardelí a smažíme asi 2 minuty. Přilijeme víno, přidáme rajčatovou pastu, povaříme, až se filety rozpadnou.
- 2Střídku chleba nakrájíme na malé kostičky a v pánvi na trošce oleje je osmažíme dozlatova.
- 3Těstoviny promícháme s omáčkou, upravíme na talíře a posypeme chlebovými kostičkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.