Těstoviny se sardinkami

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
40 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
  • 2
    Cibuli nakrájíme nadrobno, fenykl očistíme, nakrájíme na malé kostičky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na nudličky, ze sardinek použijeme filety.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, kostičky fenyklu, posypeme mletým fenyklem, přidáme chilli papričku, ze dvou třetin hrnec zakryjeme a velmi zvolna dusíme 15 minut. Potom přidáme polovinu sardinek, rozinky, oříšky, znovu hrnec zakryjeme a vše dusíme 10 minut. Ryby by se měly rozpadnout. Zalijeme bílým vínem, 200 ml vody a vyvaříme o polovinu. Osolíme, opepříme, přidáme zbytek sardinek a zvolna vaříme 7 minut. Mimo oheň přimícháme panenský olej a citronovou šťávu.
  • 4
    Těstoviny upravíme na talíře, posypeme troškou citronové kůry, přelijeme sardinkovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.