Těstoviny se sardinkami
60 min.
Ingredience
- 30gramůOlej olivový
- 300gramůFenykl sladký - hlíza
- 150gramůCibule
- 10gramůFenykl obecný
- 30gramůChilli paprička
- 70gramůOříšky piniové
- 20gramůRozinky tmavé
- 250mililitrůVíno bílé
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 400gramůTěstoviny Bucatini
- 35gramůCitronová kůra
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 1200mililitrůVoda pitná
- 400gramůSardinka obecná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
40 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, fenykl očistíme, nakrájíme na malé kostičky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na nudličky, ze sardinek použijeme filety.
- 3V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, kostičky fenyklu, posypeme mletým fenyklem, přidáme chilli papričku, ze dvou třetin hrnec zakryjeme a velmi zvolna dusíme 15 minut. Potom přidáme polovinu sardinek, rozinky, oříšky, znovu hrnec zakryjeme a vše dusíme 10 minut. Ryby by se měly rozpadnout. Zalijeme bílým vínem, 200 ml vody a vyvaříme o polovinu. Osolíme, opepříme, přidáme zbytek sardinek a zvolna vaříme 7 minut. Mimo oheň přimícháme panenský olej a citronovou šťávu.
- 4Těstoviny upravíme na talíře, posypeme troškou citronové kůry, přelijeme sardinkovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.