Těstoviny se škeblemi
45 min.
Ingredience
- 675gramůŠkeble čerstvé
- 200gramůGarnát obecný
- 200gramůMušle slávky
- 2lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1,5decilitryVývar rybí
- 2lžíceEstragon
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 675gramůTěstoviny Fusilli
- 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
4 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
943 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé škeble propereme ve studené vodě a necháme je okapat.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek a škeble a smažíme 2 minuty. Přidáme garnáty a mušle a další 2 minuty smažíme. Přilijeme víno a vývar, uvedeme do varu a pod pokličkou vaříme 10 minut, než se škeble otevřou. Vyhodíme škeble, které se neotevřely.
- 3Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny, poté je scedíme a necháme okapat.
- 4Do pánve přimícháme estragon, sůl a pepř.
- 5Těstoviny dáme na mísu a přelijeme směsí z pánve. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.