Těstoviny se smetanovou omáčkou a bylinkami

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny dáme vařit v dostatečném množství osolené vody.
  • 2
    Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
  • 3
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, zakápneme citronovou šťávou, přilijeme vývar a chvíli necháme vařit. Potom vmícháme zakysanou smetanu a znovu krátce povaříme. Omáčku dochutíme pepřem a solí, přimícháme nasekané bylinky. Část bylinek necháme stranou na posypání.
  • 5
    Uvařené těstoviny slijeme přes síto a smícháme je s připravenou omáčkou.
  • 6
    Těstovinovou směs rozdělíme na talíře, posypeme zbylými bylinkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.