Těstoviny se smetanovou omáčkou a bylinkami
35 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125gramůZakysaná smetana
- 1hrstPažitka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 2kusyCibule
- 2decilitryVývar zeleninový
- 2lžičkySůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny dáme vařit v dostatečném množství osolené vody.
- 2Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
- 3Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 4V pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, zakápneme citronovou šťávou, přilijeme vývar a chvíli necháme vařit. Potom vmícháme zakysanou smetanu a znovu krátce povaříme. Omáčku dochutíme pepřem a solí, přimícháme nasekané bylinky. Část bylinek necháme stranou na posypání.
- 5Uvařené těstoviny slijeme přes síto a smícháme je s připravenou omáčkou.
- 6Těstovinovou směs rozdělíme na talíře, posypeme zbylými bylinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.